להיות שוערת, בעיני רבים, הוא התפקיד הכי קשה במשחק. נכון, זה משחק קבוצתי של אחת עשרה שחקניות אבל המאבק של השוערות הוא יומיומי - לשמור על השער. כל טעות היא קריטית ויכולה לעלות ביוקר עבור קבוצה אבל אצל אן קתרין ברגר (Ann Katrin Berger), שוערת צ'לסי, המלחמה על כר הדשא עזרה לה להתמודד עם מחלת הסרטן ולנצח. אולי כל דבר קורה מסיבה מסוימת, בייחוד שהשוערת הוותיקה בחרה דווקא בתפקיד הכי קשה במשחק.
השוערת הגרמנייה התחילה לשחק כשוערת כבר בגיל ארבע והתאהבה במשחק. את הקריירה הבוגרת התחילה בעיירה קטנה ליד שטוטגרט, בסינדלפיגן מהליגה השנייה. הקבוצה הייתה אז חלק מפתיחת ליגה נוספת בגרמניה, אך הפערים בין הקבוצות היו עצומים, וכבר במשחק השני השוערת הטרייה קיבלה רביעייה מקבוצתה לעתיד - טורבין. לאחר מכן, השוערת הגיעה לקבוצה שהחלה לקרוע רשתות גם בליגה הבכירה וניצחה קבוצות כמו באיירן מינכן בקלות, ובעזרת תוצאות מרשימות הקבוצה זכתה באליפות בעונת 2011/12. בחלק מהזמן שלה בטורבין, ברגר החלה כבר לשחק בליגת האלופות והרשימה את פריז סן ז'רמן. הקבוצה הצרפתית לא היססה לקחת את השוערת הגרמנייה שתגן עבורה על השער.
אין כמו חיוך של יום הולדת. ברגר במדי צ'לסי (מתוך הפייסבוק הרשמי Chelsea Football Club Women)
בליגה הצרפתית השוערת לא קיבלה את הדקות הראויות לה ושיחקה רק בחלק מהמשחקים, בהם נאבקה על מקום בהרכב מול השוערת הפולנייה - קאטארזינה קיטרזינק, המשחקת בקבוצה של בירת צרפת כיום. אומנם המלחמה על ההרכב הייתה יומיומית ומתישה אך ברגר נהנתה מלהגיע למקומות גבוהים בליגת האלופות וכמעט זכתה בגביע היוקרתי, אלא שקבוצתה נכנעה בגמר לפרנקפורט בתוצאה של 2:1. זאת ועוד כי התחרות בליגה הצרפתית הייתה קשה וקבוצתה סיימה במקום השני לאחר ליון. בעונה לאחר מכן, הקבוצה מגרמניה, הייתה במקום השני - פעם נוספת לאחר ליון, שקטפה את התואר בהפרש של 3 נקודות בלבד. בעונתה השנייה, הכדורגלנית הגרמנייה הייתה מתוסכלת מהמחסור בדקות ועברה לקבוצה צנועה יותר באי הבריטי - ברמינגהם.
המעבר לאנגליה היה טוב עבור מגנת השער, והיא נהנתה לחזור לשחק במהלך 90 דקות מלאות בכל משחק והיא סייעה לברמינגהם לטפס למקום הרביעי בליגה הכירה, הישג לא פשוט לקבוצה צנועה עם תקציב נמוך, אלא שבעונתה השנייה השוערת התקשתה יותר וכבר בנובמבר היא קיבלה בשורה קשה לעיכול - היא אובחנה עם סרטן בבלוטת התריס והיה עליה לעבור ניתוח שאמור להציל את חייה ולעבור שיקום שזמנו לא ידוע.
ברגר לא האמינה לאור האבחנה - במיוחד כשמדובר בשוערת ששומרת על אורח חיים בריא מאוד ואף השיגה יכולות שאינם קלים לאדם. כשוערת - את חייבת להיות רגועה ומפוקסת, כך ברגר נהגה גם עם המחלה. בלוטת התריס היא זו שאחראית על חילוף החומרים והגידול בבלוטת עלול לפעמים לגרום לצרידות בלתי פוסקת, קושי בנשימה ובבליעה. עם זאת, השוערת האמיצה חזרה למגרשים כארבעה חודשים מאז האבחנה, לאחר ניתוח מוצלח להסרת הגידול.
ברגר קוטפת גם פרסים (מתוך הפייסבוק הרשמי Birmingham City Women)
ומכאן? למרות שהיא שוערת שרגילה ליפול על כר הדשא, היא רק עלתה. ברגר חזרה לקבוצתה האנגלית בברמינגהם לאחר ששבה משיקום והדבר כלל אימונים רבים שהתחילו מאפס. כבר במשחק הראשון, שמרה על רשת נקייה. מגמת העלייה המשיכה בתשעה המשחקים הבאים ללא ספיגה. היא עזרה לקבוצה הקטנה לנצח את האריות הגדולות כמו סיטי וליברפול ואף לסיים את העונה במקום הרביעי. בינואר, החליטה להתחיל פרק חדש בחיים כאשר עזבה את הקבוצה הקטנה מברמינגהם לטובת האלופה המכהנת בזמנו מלונדון - צ'לסי. "כל דבר קורה מסיבה מסוימת" - אלה המילים שתמצאו על ידה של השוערת הגרמנייה. המשפט הזה הוביל אותה לאחר ששמעה את סבתה מבוססת אומרת אותו.
המלחמה בסרטן עזרה לקריירה של ברגר לעלות וכתוצאה מכך זומנה, לראשונה, לנבחרת גרמניה בנובמבר 2018. אולי מסיבה כזו או אחרת צ'לסי עברה עונה מאכזבת בקבוצת הנשים - היא הפסידה במאבק לאליפות וסיימה רק במקום השלישי בליגה, מה שגרם לה להפסיד את המקום בליגת האלופות, אך העונה המאכזבת עזרה לפריחתה מחדש של הקבוצה מלונדון ובדומה לקבוצת הגברים, שהייתה במצב זהה לאחר עונה שהפסידה את מקומה באליפות אירופה, גם קבוצת הנשים השנה מצליחה להילחם על האליפות ואולי המחסור במשחקים קשים במסגרת האירופאית, יעזור לה להצליח במשימתה כפי שזכתה קבוצת הגברים המקבילה באליפות בעונת 2016/17. הקבוצה הכחולה כבר ניצחה את ארסנל ומנצ'סטר סיטי המאיימות על התואר בעזרת השוערת, שתפסה את המקום בהרכב הראשון בתחרות מול טלפורד השוערת האנגלייה של המועדון הכחול.
נראה שכל דבר עבור הגרמנייה עובד בצורת הגורל, ויכול להיות שכל הקושי שעברה בחייה הפרטיים והמקצועיים עזר לה להגשים את הפוטנציאל האמיתי שלה ולהגיע גם בגיל מאוחר, למקומות שתמיד הגיע לה לטפס אליהם.
כותבת הטור הינה סטודנטית במכללת ספורט פאנל בקורס כתבי ספורט לפרטים על קורס כתבי ספורט לחץ כאן תגיות: #כתב_ספורט#כתב_ספורט #שדר_ספורט#שדר_ספורט #קורס_כתבי_ספורט#קורס_כתבי_ספורט #קורס_שדרי_ספורט#קורס_שדרי_ספורט #קורס_תקשורת_ספורט#קורס_תקשורת_ספורט #כדורגל#כדורגל #ספורט#ספורט #ליגת_העל#ליגת_העל #נדב_יעקבי#נדב_יעקבי #אורי_קופר#אורי_קופר #מנהלת_הליגות#מנהלת_הליגות #כדורסל#כדורסל #סקאוטינג#סקאוטינג #אנליסט_כדורגל#אנליסט_כדורגל #ניו_מדיה#ניו_מדיה #דוברות#דוברות #דיגיטל#דיגיטל #טניס#טניס #ערוץ_הספורט#ערוץ_הספורט #ONE#ONE #WALLA#WALLA #וואלה#וואלה #לימודים#לימודים #מכללה#מכללה #תקשורת#תקשורת #אצטדיון#אצטדיון
Comentários