שדרן ספורט
צעירים אחרי שירות צבאי שמחפשים את דרכם בחיים נחשפים למקצועות חדשים ולתחומי עניין רבים. יש בפניהם קשת רחבה מאד של אפשרויות לימוד. אחד הנושאים המסקרנים והמרתקים ביותר הוא לימודי תקשורת ספורט. אפשר ללמוד קורס של שדר ספורט, עורך ספורט, מפיק או דובר של אירועים ספורטיביים. אמצעי המדיה הרבים כמו אתרי האינטרנט, ערוצי הטלוויזיה ותחנות הרדיו מחפשים כל הזמן כוח צעיר שיבצע את העבודות המעניינות הללו. שדרן ספורט לומד לשדר סוגים שונים של משחקי ספורט כמו כדורגל, כדורסל, כדור עף חופים, התעמלות, שחייה, ג'ודו וענפי ספורט רבים אחרים.
במסגרת הלימודים הללו, שדרן ספורט לומד כיצד לשוחח עם השחקנים השונים. הוא בוחר לשאול אותם שאלות שלבטח מעניינות את הקהל, הן לגבי המשחק והן לגבי נושאים אחרים. כך הוא יכול לשאול שחקן כדורגל מוכר איך הוא בישל את השער השלישי שהכריע את המשחק ומה גורם לו להיות רענן לאורך תשעים דקות של המשחק. השחקן יספר על המהלך הטקטי שהוביל לניצחון וגם יספר על כמה סוגים של תוספי תזונה שהוא צורך באופן קבוע והם מסייעים לו להתמודד עם הקשיים על המגרש.
קורס של שדרן ספורט
קורס שדרן ספורט אורך כמה חודשים והוא מתקיים בכיתות לימוד מרווחות באצטדיון המושבה בפתח תקווה בכל יום שישי בשעות הבוקר, לאורך כמה חודשים. טובי מומחי הספורט מלמדים את הסטודנטים נושאים רבים ומגוונים באופן תיאורטי, כמו ספורט בעידן האינטרנט, ניו מדיה ועוד. בדרך זו הסטודנטים מכירים את כל ענפי הספורט ואת החוקים המתייחסים לכל אחד מהם. מדובר במידע רב שהסטודנטים לומדים וזאת כדי להעביר מידע נכון ומדויק לצופי הטלוויזיה, למאזינים לרשתות הרדיו וגם לקוראים את הכתבות במדור הספורט של אתרי האינטרנט.
לימוד מעשי בשטח
לאחר הלימוד התיאורטי, מגיע שלב הלימוד המעשי. הסטודנטים מגיעים למגרשי הכדורגל, הכדורסל ולאולמות ההתעמלות. בכל אחד מהמקומות הללו הם מתנסים בשידור פנימי בפועל בהתאם לחומר הלימודי. באיזו גישה לפנות לקהל, אילו נתונים יש לתת להם, איך לשדר באופן מסקרן ובעברית תקנית.
בנוסף לכך הם יגיעו לאולפני הרדיו וטלוויזיה כדי לבצע סימולציה של שידורי ספורט בתחומים שונים. מכיוון שמאזיני הרדיו להבדיל מהצופים בטלוויזיה, אינם רואים את המשחק בפועל יש להעביר להם מסרים מדויקים כדי שהמאזינים ידמיינו את המעטפת כולה וכך יבינו מה קורה על המגרש.
התאמה ללימודי תקשורת ספורט
מי שחי את הספורט ומעוניין ללמוד זאת באופן מקצועי, עובר מבחני התאמה, ראיונות אישיים ואם הוא נמצא מתאים, הוא יכול להצטרף לקורס. אם הוא השתתף ב - % 80 מכלל השיעורים והגיש בהצלחה את פרויקט הגמר, הוא זכאי לקבל תעודת גמר. מנהלי הקורסים השונים יעשו כל שניתן כדי שלבוגרים תהיה עבודה בתחום שבו השקיעו רבות בלימודים.
Comments