top of page

קווים לדמותו של אנליסט אישי / יונתן גינזבורג

עודכן: 20 בינו׳ 2020

תחום הסקאוטינג והאנליזה מקבלים צורה בעולם הכדורגל הישראלי. ממש כאן, במגרש הביתי שלנו. בעולם בו קבוצות, מאמנים ושחקנים מחפשים להתפתח, אנליסט אישי יכול לעשות את זה באופן פרטני וממוקד יותר. אנחנו מדברים על מקצוע חדש, בו אנליסט אישי עובד מול שחקנים באופן אישי ומייצר ערך מוסף, מ-א' ועד ת', בכל פרמטר אפשרי. לשם הדגמה, במונחים מקצועיים, אנחנו מדברים על דקות משחק, מסירות מפתח, תנועה עם כדור, סגנון משחק מועדף, כרטיסים צהובים, הרחקות כדור, בעיטות לעבר השער וכדומה. יחד עם זאת, האנליסט האישי והשחקן יעבדו יחדיו על מנת לייצר דו"ח שחקן אולטימטיבי עבור השחקן עצמו ותוך כדי גם לצפות בקטעי וידיאו ממשחקים ואף מאימונים המציגים כל תנועה במגרש. יש לציין כי אנליסט אישי עובד עם התכנות המתקדמות בעולם, כדוגמת המערכות InStat ו-Wyscout.


האנליסט האישי של תומר חמד. אפרת בקריסטל פאלס (מתוך דף הפייסבוק האישי של אוהד אפרת)


אם כן, מיהו אנליסט אישי? העולם הופך מורכב יותר וכך גם עולם הכדורגל. השיח בעולם הכדורגל הופך לאנליטי ולשם הדגמה – מנהלת הליגה בכדורגל בישראל משקיעה מיליוני שקלים בשנה על ניתוח נתונים. אבל איך אפשר לעבוד עם אותם נתונים? כאן נכנס תפקידו של האנליסט האישי. בישראל, מדובר במקצוע חדש לחלוטין שיכול להניב פירות כבר בתחילת דרכו. לא מעט כישרונות מסתתרים לנו מתחת לרדאר. החל מהגילים הצעירים (ילדים, נערים ונוער) ועד לבוגרים שמשחקים בליגה הלאומית, הליגה השנייה בטיבה בארץ ואף בליגות הנמוכות בכדורגל. מדובר בעולם חדשני, ואף פורץ דרך, שיכול להטיב עם הכישרונות שעדיין לא זיהו אותם, או להיפך, שחקנים שמעוניינים בפיתוח עצמי תוך שילוב נתונים שיכולים להציג בפניהם תמונה על שיפור ביכולותיו האישיות ואף במגרעותיו. מלבד העובדה שאנליסט אישי צריך לעבד נתונים ולהצליח לשלב את הכול לכדי תמונה אחת ברורה, תפקיד לא פחות חשוב הוא לצלם את השחקן, בין אם במשחק עצמו ובין אם באימון. היכולת לשלב את כל הפרמטרים יחדיו מניבה תוצאות ברחבי העולם.


כל אנליסט אישי, בהתאם לתכנית העבודה שלו, יכול לעבוד בצורה שונה מול השחקן. ברור לכולנו שיש שוני בין קבוצות ובין עמדות על המגרש, לכן ניתוח הנתונים ייעשה באופן שונה, פרטני ואישי. ייתכנו נתונים משפיעים ונתונים מושפעים, שהאנליסט האישי יצטרך לעבוד עליהם ולהתאים אותם לשחקן שאיתו יעבוד. על מנת לייצר דינמיקה חיובית בין אנליסט אישי לשחקן כדורגל, צריך לספר סיפור באמצעות הנתונים היבשים, אלו שנכתבו על נייר. זה לא רק איבודי כדור, מסירות וצהובים אחרי עבירות, אלא מעבר לכך. חייבים להיות ממוקדים ואסור לנו להתפזר. הצלחתו של השחקן תלויה בפיצוח הנתונים והרצון לקבל, ליישם ולהוכיח שזה אפשרי.


רוצים להעמיק בתחום וללמוד את הקורס "אנליסט אישי" במכללת ספורט פאנל? פרטים נוספים כאן.



38 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page